Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policisté ze Semil vyšetřují konflikt mezi ochrankou obchodu a nakupujícím seniorského věku

112
20. 03. 2020 | 6:04

AKTUALIZOVÁNO: Ve čtvrtek 19. března, krátce po půl jedenácté, vyjížděli semilští policisté k případu fyzického napadení. V jedné z prodejen s potravinami v centru města Semily došlo ke konfliktu mezi seniorem a zaměstnanci obchodu.

nákuppotraviny
ilustrační foto

"Důvody, proč a za jakých okolností došlo k fyzickému napadení, po kterém byl senior převezen zdravotníky na ošetření, se aktuálně zabývají policisté na Obvodním oddělení policie v Semilech. V případu je spatřováno podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví," uvedl k incidentu bez dalších podrobností krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

„Staršího muže s lehčím zraněním jsme převezli do jilemnické nemocnice,“ sdělil iDNES.cz mluvčí záchranářů Michael Georgiev. „Nyní zjišťujeme, co se přesně stalo. Prověřujeme, kdo koho napadl. Nejspíš to bylo vzájemé,“ cituje portál policejního mluvčího. Mluvčí společnosti Albert pro iDNES.cz uvedl, že o incidentu zatím nemá žádné informace.

V redakcí iDNES.cz neprověřeného e-mailu, který portál po incidentu obdržel od možného aktéra seniorského věku, pisatel uvádí, že byl napaden ostrahou supermarketu Albert v centru Semil kvůli věku. Nevěřila mu, že mu už bylo 65 let, což je věková hranice pro vstup do obchodů ve vyhrazených hodinách. Pisatel píše, že ho ostraha zmlátila a že má zlomená žebra, přestože chtěl ukázat občanku, že mu je 67 let.

Aktuální reakci supermarketu (podle všech indicií mohlo jít o provozovnu Albert na semilském Riegrově náměstí) ani jiné vyjádření z relevantního zdroje (město, místní městská policie) nelze dohledat ne webu ani sociálních sítích. A tak zatím incident v semilském obchodě spadá do kategorie "Tvrzení proti tvrzení".

uba