Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policistům se podařilo zadržet pachatele, který odcizil kufr se šperky, bezprostředně po činu

112
21. 02. 2020 | 11:32

Včera večer krátce před devatenáctou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení o odcizení kufru se šperky u výtahu jednoho z domů v ulici Erbenova v Jablonci nad Nisou. V odcizeném kufru byly uloženy šperky v hodnotě kolem osmdesáti tisíc korun.

šperkyPOklad
ilustrační foto

Na místo ihned vyjeli policisté z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou, kteří na základě zjištěných informací začali v okolí místa činu po pachateli a odcizeném kufru se šperky pátrat. Při propátrávání terénu se jeden z policistů všiml osoby schované pod křovím. Nehybně ležícího muže policisté opakovaně vyzvali, aby z křoví vyšel směrem k nim.

Muž však na žádné výzvy nereagoval. Policisté tedy za použití donucovacích prostředků muže zadrželi a převezli na Obvodní oddělení v Jablonci nad Nisou, kde byl po provedených úkonech umístěn do policejní cely. Policisté následně prohledali okolí místa činu a místa zadržení uvedeného muže, kde asi patnáct metrů od jeho úkrytu nalezli odcizený kufr i se šperky.

Jablonečtí policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let, a to s ohledem na výši způsobené škody. Policisté nyní provádějí další úkony trestního řízení a dokumentují veškeré okolnosti celého případu.

Policisté z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou se podařilo pachatele trestného činu zadržet po necelé půlhodině od přijetí oznámení na lince 158.

PČR/Dagmar Sochorová