Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Požár roubenky ve Smržovce způsobil škodu za 1,5 milionu korun, příčina se vyšetřuje

23. 02. 2021 | 18:08

Hasiči dnes odpoledne likvidovali požár roubené chalupy ve Smržovce na Jablonecku. Škoda je podle prvního odhadu za 1,5 milionu korun, příčina se vyšetřuje. ČTK o tom dnes informoval krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. "Požárem byla zasažená celá chalupa. Uchráněné hodnoty jsou za milion korun," dodal.

hasiči roubenka Eu6aZ2XWQAYjTvo
Foto: HZS LK

Požár chalupy v Okružní ulici byl hasičům nahlášen před 13:30 hodin. Hasiči ze šesti jednotek požár likvidovali zevnitř i zvenku. Využili i specializované řezací a hasicí zařízení Cobra, které dokáže pomocí vodního paprsku proříznout různé materiály, rozprašuje vodu a vytváří vodní mlhu. Požár se podařilo hasičům lokalizovat hodinu po jeho nahlášení a zcela zlikvidovat o další dvě hodiny později.

Na Jablonecku jde v tomto týdnu o druhý požár domu s více než milionovou škodou. V pondělí odpoledne hořel rodinný dům v Hrubé Horce v Železném Brodě. Škodlivin se při požáru nadýchalo dítě a muselo být převezeno k ošetření do jablonecké nemocnice. Požár způsobil škodu za dva miliony korun, zasažené bylo celé patro. Příčinou byla nedbalost.

čtk

Fotogalerie: HZS LK