Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Požár vlaku zastavil na tři hodiny provoz na železniční trati do Harrachova, příčina i výše škody se zjišťují

112
05. 05. 2021 | 16:03

Požár vlaku zastavil dnes na tři hodiny provoz na železniční trati do Harrachova na Jablonecku. Příčina i výše škody se budou zjišťovat. Při požáru vlaku nebyl nikdo zraněn. ČTK to dnes sdělila mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

vlak hoří
Foto: HZS LK

Provoz na trati byl zastavený mezi 11:30 až 14:25, hořela dieselová jednotka RegioSpider. "Požárem byla dotčená první motorová jednotka. Strojvedoucí po příjezdu do Harrachova jednotky rozdělil a se zadní odjel do bezpečné vzdálenosti," uvedla Novotná. Nikomu z cestujících se nic nestalo.

Podle Novotné zatím nelze sdělit ani předběžný odhad škody na vlaku. "Jednotka bude odtažena motorovou lokomotivou a jedním motorovým vozem ve večerních hodinách do depa Liberec, kde proběhne bližší ohledání následků požáru," dodala.

čtk