Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Před nočním požárem v Pražské ulici zachránili hasiči dva lidi, v Janově zlikvidovali požár dodávky

112
24. 10. 2020 | 15:41

U požáru podkrovního bytu zasahovali dnes tři hodiny po půlnoci hasiči v centru Liberce. Tři lidé stihli před ohněm sami utéct, dalším dvěma museli pomoci hasiči, kouř jim odřízl únikovou cestu. Jednoho vyvedli hasiči po schodech, druhého zachraňovali s pomocí automobilového žebříku, řekl ČTK mluvčí hasičů Jan Přerovský.

Požár v podkroví domu v Pražské ulici v centru Liberce byl na operační středisko nahlášen ve 02:45. "Hořelo kolem gauče, zda byla příčinou závada na elektroinstalaci nebo nedbalost, je v šetření, stejně jako škody," řekla krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Foto: twitter HZS LKPodle mluvčího zdravotnické záchranné služby se dva lidé nadýchali kouře. "Jednoho jsme ošetřili a ponechali na místě, druhého jsme převezli do nemocnice," řekl ČTK. I on už je ale podle policie zpátky doma, jeho stav nebyl vážný.

"Volající uvedl, že má ohořelé dveře a byt je zakouřen, tudíž nemůže ven. Po příjezdu bylo průzkumem potvrzeno, že se v domě nachází dvě kouřem uvězněné osoby. Hasiči jednu osobu evakuovali automobilovým žebříkem a druhou zraněnou vyvedli a předali ZZS. Ostatní obyvatelé se stačili evakuovat před příjezdem jednotek. Následně byla provedena kontrola okolních bytů termokamerou a detektorem na přítomnost zplodin hoření. Požár byl zlikvidován jedním "C" proudem. Na místě zasahovaly jednotky HZS LK stanice Liberec, JSDHO Liberec - Růžodol I, Krásná Studánka, Vratislavice nad Nisou a JSDHO Stráž nad Nisou," uvedli k zásahu na FB hasiči.

Na svém twitterovém účtu HZS LK zase informuje, že požár dodávky v Janově nad Nisou likviduje aktuálně jednotka HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou vysokotlakým proudem. Na místo se dostavila i dobrovolná jednotka z Janova nad Nisou.

čtk, fb, twitter