Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při nočním požáru chaty na okraji Liberce zemřel muž, žena je zraněná

112
06. 12. 2019 | 8:28

AKTUALIZOVÁNO: Při dnešním nočním požáru chaty na okraji Liberce zemřel 79letý muž. Středně těžké zranění utrpěla o šest let mladší žena, kterou záchranáři převezli do liberecké nemocnice. Příčinu požáru a škodu budou hasiči teprve zjišťovat. Vyplývá to z informací od hasičů, policie a záchranné služby.

hasiči chata 2
Foto: HZS LK

Požár v zahrádkářské kolonii ve čtvrti Machnín byl hasičům nahlášen dnes krátce po 1:00, zasahovalo tam pět jednotek. "Po příjezdu hasičů na místo se chata již nacházela kompletně v plamenech," uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Při požáru utrpěla zranění třiasedmdesátiletá žena. "Převezli jsme ji na liberecké traumacentrum," uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Od ženy s popáleninami hasiči věděli, že uvnitř by měl být ještě muž. Pátrali po něm, ale pomoci mu už nemohli. Nalezli ho mrtvého pod trámy spadlého stropu uvnitř chaty. "Lékař mohl konstatovat jen smrt," dodal Georgiev.

Foto: HZS LK Zásah hasičů trval do 6:30, podle Hložkové se ale nedá vyloučit, že začne opět hořet. Místní jednotka JSDH Machnín zůstala na místě pro případ, že by se některá ze skrytých ohnisek požáru znovu rozhořela, uvedla mluvčí hasičů. Příčinu požáru bude zjišťovat ve spolupráci s hasiči i policisté. "Prohlídku požářiště provedeme společně," dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

čtk