Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při nočním požáru domu v Liberci ošetřili záchanáři čtyři osoby, škoda je dva miliony korun

112
21. 04. 2024 | 11:18

AKTUALIZOVÁNO: Při nočním požáru rodinného domu v Liberci ošetřili záchranáři čtyři lidi, dva museli hasiči před ohněm zachránit za pomoci výškové techniky. Na dotaz ČTK to dnes řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Petra Knížková. Škodu způsobenou požárem odhadli předběžně hasiči na dva miliony korun, příčiny požáru jsou v šetření.

sanita lk DSC 0607
Ilustrační foto

Zranění byla jen lehká. "Všichni se nadýchali kouře, ale komunikovali, převezli jsme je ještě na vyšetření na urgentní příjem liberecké nemocnice," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Požár rodinného domu v ulici Svobody v liberecké části Starý Harcov byl na operační středisko nahlášený v sobotu kolem 23:15. "Nahlášen byl jako požár odpadu na chodbě domu," doplnila mluvčí hasičů. Na místě zasahovaly tři jednotky, hasiči museli nasadit i výškovou techniku. Oheň se podařilo lokalizovat zhruba 45 minut po půlnoci.

Hasiči pak objekt důkladně zkontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska, aby se oheň znovu nerozhořel. Zásah tam mohli podle Knížkové ukončit až dnes v 04:30.

čtk