Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při požáru domu v liberecké Zhořelecké ulici v noci policisté evakuovali 41 lidí

112
12. 05. 2019 | 10:28

Při požáru domu v liberecké Zhořelecké ulici evakuovali policisté v noci 41 lidí. V domě začalo hořet dnes v 1:12. ČTK to řekl řídící důstojník libereckých hasičů Milan Zobač. Nikdo z obyvatel domu nebyl zraněn. Zásah hasičů skončil ráno před 7:00.

Oznámení o požáru přijala tísňová linka 112. Na místo vyjela policejní hlídka a pět jednotek hasičů. "Policisté ještě před příjezdem hasičů evakuovali z domu obyvatele," uvedla mluvčí krajské policie Vladimíra Šrýtrová.

Příčinu požáru vyšetřují policisté i hasiči. Ohnisko bylo ve sklepě. Vyšetřovatel hasičů jako pravděpodobnou příčinu stanovil manipulaci s otevřeným ohněm. "V tuto chvíli nelze zatím určit, zda požár někdo způsobil z nedbalosti či úmyslně," uvedla Šrýtrová. Policisté proto začali případ vyšetřovat pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení.

Škoda na majetku byla vyčíslena na 40.000 korun.

čtk