Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při požáru roubenky ve Víchové nad Jizerou byl nalezen mrtvý člověk. Jeho totožnost odhalí až pitva

112
04. 01. 2021 | 19:51

AKTUALIZOVÁNO: Při dnešním požáru roubenky na Semilsku objevili hasiči mrtvého člověka. Totožnost mrtvého policie zatím nezná, příčinu jeho smrti by měla odhalit nařízená soudní pitva. Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování, řekl dnes ČTK mluvčí policie Vojtěch Robovský. Škodu, která vznikla požárem domu ve Víchově nad Jizerou, hasiči odhadují na půl milionu korun.

hasVíchová1
Foto: twitter HZS LK

Příčinu požáru budou vyšetřovatelé hasičů a policie zjišťovat v úterý, kdy budou ohledávat požářiště. Škodu hasiči odhadují na půl milionu korun. Roubenka je prakticky zničená. "Uchráněné hodnoty jsou nula," řekl ČTK zastupující mluvčí krajských hasičů David Kořínek. Na místě podle něj probíhají ještě dohašovací práce a přes noc bude místo požáru hlídat dobrovolná jednotka hasičů.

Hasičům byl požár nahlášen dnes krátce před 14:00, objekt byl při jejich příjezdu celý v plamenech. Požár likvidovalo osm jednotek hasičů se sedmi cisternami a jednou výškovou techniku. Lokalizovat se jim ho podařilo zhruba dvě hodiny po příjezdu, zasahovali zevnitř i zvenčí. Hasiči museli rozebírat i střešní konstrukci.

čtk