Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při přistávání v Českém Dubu zavadilo malé letadlo křídlem o projíždějící vozidlo

112
16. 09. 2023 | 17:55

AKTUALIZOVÁNO: Při přistávání na travnaté letiště v Českém Dubu na Liberecku dnes odpoledne malé letadlo zavadilo křídlem o projíždějící osobní vozidlo. Nehoda je bez zranění, škoda je podle prvního odhadu za více než půl milionu korun. Na webu policie o tom informovala regionální mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

ultralight
Foto: PČR

Nehoda se stala krátce před 16:00. "Na místo byli okamžitě vysláni policisté, kteří zjistili, že ultralehké letadlo při přistávání ze zatím nezjištěných příčin křídlem zavadilo o osobní vozidlo Nissan, které v tu dobu projíždělo po přilehlé pozemní komunikaci. Vozidlo jelo ve směru od Starého Dubu na obec Domaslavice," uvedla Šrýtrová.

Pilota i řidiče osobního vozidla podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, které byly v obou případech negativní. Nehodou se kromě dopravních policistů zabývá i letecká inspekce. "Příčina a okolnosti nehody jsou nyní předmětem šetření," dodala mluvčí policie.

čtk