Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při srážce čtyř aut mezi Stráží nad Nisou a Mníškem zemřel řidič jednoho z nich

15. 07. 2019 | 9:17

OBSAHUJE FOTOGALERII: Vážná dopravní nehoda se stala dnes ráno na silnici první třídy mezi Stráží nad Nisou a Mníškem na Liberecku. Při srážce čtyř aut zemřel řidič jednoho z nich, který zřejmě vjel do protisměru. Další člověk při nehodě utrpěl středně těžké zranění, řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. "Byl při vědomí, převezli jsme ho sanitou na traumacentrum liberecké nemocnice," dodal.

w 190715 8525 3
Foto: HZS LK

Tragická nehoda se stala na silnici 13 nedaleko kruhového objezdu ve Stráži nad Nisou ve směru na Mníšek před 6:30. Silnici první třídy policisté po nehodě uzavřeli, dopravu odkláněli po objízdných trasách. Zhruba dvacet minut po poledni byl provoz obnoven.

Řidič zemřel na místě. "Pravděpodobnou příčinou dopravní nehody je vyjetí do protisměru jednoho z osobních automobilů, jehož 29letý řidič, i přes rychlou zdravotnickou pomoc, následkům zranění na místě podlehl," uvedl liberecký mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Aktualizováno:

U dopravní nehody čtyř osobních automobilů zasahovali i liberečtí profesionální hasiči. Nehoda na 180, 5 km komunikace I/13 v části Krásná Studánka byla ohlášená v 6:23 hodin.

Na místě hasiči pomocí hydraulických nástrojů vyprošťovali jednu zaklíněnou osobu, která vážným zraněním podlehla. Další zraněná osoba byla odvezena do nemocničního zařízení. Komunikace byla po dobu šetření nehody uzavřena. Hasiči provedli také protipožární opatření a zasypali únik provozních kapalin.

čtk a HZS LK