Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při střetu tří aut na Semilsku se zranilo sedm lidí, jeden těžce. Dva z účastníků nehody museli z vozu vystříhat hasiči

112
22. 11. 2019 | 16:08

AKTUALIZOVÁNO: Tři osobní auta se střetla dnes odpoledne na silnici 290 u Vysokého nad Jizerou na Semilsku. Záchranáři na místě ošetřili sedm lidí. Jednoho s těžkým zraněním přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Není ale v ohrožení života, řekl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Nehoda MENŠÍ 3 OA 002
Ilustrační foto

Další dva účastníci nehody utrpěli podle Georgieva středně těžké poranění a sanitky je převezly na traumacentrum do Liberce, převezeni tam byli i další dva lidé s lehčím zraněním. Poslední dvojici lehce zraněných ošetřili podle Georgieva na chirurgii v Jilemnici.

Nehoda se stala krátce po 13:00 nedaleko čerpací stanice u vjezdu do Vysokého. "Řidič osobního vozu se čtyřmi spolujezdci, který jel ve směru od Vysokého nad Jizerou vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem, v němž cestovali další dva lidé," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Do nehody bylo podle ní zapojeno ještě třetí auto, tam ale nikdo zraněn nebyl. Dva z účastníků nehody museli z vozu vystříhat hasiči. Silnice byla kvůli nehodě pro dopravu bezmála pět hodin uzavřená.

čtk