Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro jezdce na čtyřkolce, který si přivodil těžký úraz nárazem do stromu, letěl vrtulník

112
01. 06. 2020 | 17:58

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje dnes na svém FB profilu uvedla, že včera zasahovala u těžkého úrazu muže, který při jízdě na čtyřkolce narazil do stromu a způsobil si závažná poranění. Vzhledem k tomu, že byl v neprostupném terénu v lesích kolem Janova Dolu, na místo musel vrtulník.

čtyřkolka2
Foto: FB ZZS LK

"Stroj vzlétl s leteckým záchranářem Horské služby ČR a naší lékařkou, kteří k němu slanili a ošetřili jej. Následně byl muž za pomoci Horské služby a Hasičského záchranné sboru přenesen k vrtulníku a letecky transportován do nemocnice. Při těchto složitých zásazích moc oceňujeme perfektní bezchybnou spolupráci všech zúčastněných složek včetně našeho dispečinku, který skvěle navigoval k pacientovi," popsala ZZS na FB.

Foto: FB ZZS LK