Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Protřelá zlodějka se vloudila do domácnosti seniorky a oslavila s ní svoje narozeniny. Samozřejmě, že jí stihla i okrást

112
07. 02. 2020 | 14:13

Tři roky odnětí svobody hrozí 63leté majetkové recidivistce z České Lípy, která koncem ledna letošního roku okradla 74letou seniorku o peněženku. Protřelá zlodějka, kterou už soud v minulosti za krádeže třináctkrát pravomocně potrestal, vymyslela originální způsob, jak se vetřít do cizí domácnosti a ten kupodivu dobře zafungoval.

Recidivistka zazvonila u dveří českolipského bytu 74leté ženy, kterou osobně vůbec neznala. Když jí otevřela, představila se jí jen vymyšleným křestním jménem a radostně jí oznámila, že má narozeniny, které by s ní chtěla oslavit. Svou lživou legendu podpořila tím, že měla s sebou květinový puget a lahev alkoholu v ruce. Seniorka se nechala jejími řečmi natolik zmanipulovat, že ji pozvala dál a povídala si s ní i popíjela zhruba dvě hodinky ve vlastním obýváku.

Když veselá "oslavenkyně" odešla, zjistila seniorka, že nemá peněženku, kterou si před jejím příchodem strčila do kapsy tepláků. Hned začala z její krádeže podezřívat novou "kamarádku" a zavolala na tísňovou linku 158. Policisté českolipského obvodního oddělení seniorku vyslechli a potom, co vyhodnotili její výpověď, hned věděli, kdo ji navštívil. Jejich správný úsudek potvrdily záběry z bezpečnostní kamery v domě, kde seniorka bydlí. Snímky ukázaly, že se zde v inkriminovanou dobu pohybovala jim známá 63letá místní recidivistka, která měla v minulosti na svědomí krádeže v bytech u několika mužů v České Lípě.

I přesto, že proti ní hovořily všechny zajištěné důkazy, svou návštěvu v bytě 74leté seniorky popřela. Příliš jí to ale nepomohlo. Vyšetřovatel ji už obvinili z přečinu krádeže se škodou 800 korun, za který jí nyní jako recidivistce hrozí tři roky odnětí svobody.

Policie před podobnými "kousky" varuje, podvodníci jsou vynalézaví a senioři osamělí...

PČR/Ivana Baláková