Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První cyklista přeletěl řidítka kvůli psovi, druhý nedostal přednost od řidiče černé octavie

112
27. 05. 2022 | 16:19

S hezkým počasím přibývá nehod cyklistů. 7. května kolem 13.45 projížděl Rádelskou ulicí v obci Jeřmanice 79letý cyklista, když mu měl při jízdě z kopce vběhnout do jízdní dráhy pes menšího vzrůstu. Senior začal prudce brzdit, následně přeletěl přes řidítka a pořádně se potloukl. Čtyčnohý viník nehody na nic nečekal a utekl.

cykloNoha
ilustrační archivní foto

vzhledem k tomu, že cyklista psa není schopen blíže popsat, bude jeho vypátrání velmi složité až nemožné. Pokud jste se stali svědky tohoto karambolu, ozvěte se nám prosím na linku 158, vzkazuje policie.

Jiného cyklistu zase srazila černá octavie. Dne 16. května kolem 18.30 projíždělo osobní vozidlo nezjištěné registrační značky  po Karlinské ulici v Liberci (ve směru od ulice Švermova do ulice Novinská) a při průjezdu neoznačenou křižovatkou s ulicí Žákovskou a Irkutskou nedal  přednost v jízdě zprava jedoucímu 47letému cyklistovi a najel do levé části jeho jízdního kola i do jeho levé nohy. Muž při kolizi upadl na silnici, přičemž utrpěl bolestivé odřeniny a naraženiny. Cyklista  uvedl, že ho srazilo vozidlo tovární značky Škoda Octavia v černé barvě s posledními znaky registrační značky 2190.

pčr