Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První jel s pěti zákazy řízení a pod vlivem alkoholu i drog, druhý lehl na motorce, zranil se a chtěl zmizet

112
22. 07. 2020 | 17:16

Policisté kontrolovali za volantem vozidla muže, který má vyslovených pět zákazů řízení a navíc byl pod vlivem alkoholu i drog. Policisté z Obvodního oddělení Liberec Vratislavice včera ve zkráceném přípravném řízení sdělili 41letému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil týž den v noci krátce před třetí hodinou.

alkoholNew
ilustrační foto

V té době byl totiž kontrolován policejní hlídkou při řízení vozidla Mazda 323 v Liberci v ulici Aloisina Výšina. Provedenou kontrolou policisté zjistili, že tento muž má v současné době vysloveno celkem pět zákazů řízení, a to tři Magistrátem města Liberce a dva Okresním soudem v Liberci.

Poslední zákaz řízení mu končí až v listopadu roku 2023. Navíc provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 0,44 promile a provedli u něj orientační tes na přítomnost omamných a psychotropních látek. Tento test měl pozitivní výsledek na látku amphentamin/metamphetamin.  Podezřelému tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Motocyklista pod vlivem alkoholu v Tanvaldě havaroval a zraněný z místa nehody odjel

Tento týden v pondělí v podvečer v půl osmé se stala také dopravní nehoda v Tanvaldě v ulici Krkonošská. Řidič s motocyklem ZIPP Vega jel ve směru do Desné, kde při průjezdu mírné levotočivé zatáčky nezvládl řízení a s motocyklem upadl na vozovku.

Bezprostředně po tomto se zvedl, nasedl na motocykl a z místa nehody odjel. Následně byl policejní hlídkou z Obvodního oddělení v Tanvaldě vypátrán na nedalekém místě sedící u poškozeného motocyklu. Policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu v dechu 1,58 promile. Jelikož byl viditelně zraněný, tak mu policejní hlídka přivolala posádku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, která ho převezla na ošetření do jablonecké nemocnice. 

Provedenou kontrolou také policisté zjistili, že motocyklista od roku 2015 nevlastní řidičské oprávnění. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


PČR/Dagmar Sochorová