Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič audi těžce zranil na přechodu pro chodce v České Lípě 15letého mladíka

112
14. 02. 2020 | 16:02

V pátek 7. února odpoledne chtěl 15letý mladík přejít Děčínskou ulici po přechodu pro chodce ve směru od Ploučnice k obchodnímu domu Banco v České Lípě. Zatímco jeden vůz přijíždějící od budovy okresního soudu zastavil před přechodem, druhé auto, jedoucí ze stejného směru, mu přednost nedalo a narazilo do něj. Chlapec při střetu s vozidlem utrpěl těžké zranění na noze, se kterým ho zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice.

přechod crossing-801713 960 720
Ilustrační foto

Dopravní policisté vyzývají řidiče k tomu, aby při jízdě sledovali dění před sebou. Pokud u přechodu pro chodce zastaví vozidlo, musejí předpokládat, že po něm bude velmi pravděpodobně přecházet chodec a svou jízdu tomu přizpůsobit. Současně doporučujeme chodcům v jejich vlastním zájmu, aby se v průběhu celého přecházení komunikace po přechodu průběžně rozhlíželi na obě strany a měli tak kontrolu nad tím, zda se na ně neřítí nějaké vozidlo.

Českolipští dopravní policisté současně k páteční události dodávají, že bude v rámci rekonstrukce krajské silnice číslo 262 právě na tomto přechodu vybudována světelná křižovatka se středovým dělícím ostrůvkem, která přinese chodcům vyšší bezpečnost.

TZ/Ivana Baláková