Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič dodávky po pár pivech skončil v krajince v zimním hávu. Dodávka pod Ještědem zastavila na svodidlech

112
19. 01. 2021 | 6:27

Ani v zimních měsících nemá Ještěd o turisty nouzi. Výhled na „krajinku v zimním hávu“ přilákal i 38letého cizince. Poté, co se firemním mikrobusem "vydrápal" na jedno z parkovišť pod vysílačem, rozhodl se strastiplnou cestu náležitě zapít. Polkl několik piv a krátce po páteční 20. hodině se rozhodl k návratu do centra města.

dodavka
Foto: PČR

Pravděpodobně si vůbec nepřipustil, že alkohol může výrazně ovlivnit jeho schopnosti při jízdě nejen na zledovatělém povrchu. V jedné z ostrých zatáček tak jen svodidla znemožnila firemnímu vozu pokračovat mimo silnici do tmavého lesa.

Na místo přivolaní policisté provedli u 38letého muže orientační dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Nejvyšší z naměřených hodnot překonala hranici 2 promile. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zahájili jeho trestní stíhání pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu tak může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

PČR/Vojtěch Robovský

Řidič, který odbočoval v Bedřichově na parkoviště, nevyhodil blinkr

Minulý týden ve čtvrtek 14. ledna večer krátce před devatenáctou hodinou stala dopravní nehoda v Bedřichově. Řidič s vozidlem Seat Leon jel ve směru od stadionu, najel na hlavní silnici a pomalou jízdou pokračoval ve směru do Liberce. Následně chtěl odbočit vlevo na centrální parkoviště, aniž by dal znamení o změně směru jízdy.

Při tomto manévru ovšem došlo ke střetu s vozem Ford Focus, jehož řidič jel ve stejném směru jízdy do Liberce a začal ho již předjíždět. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 35.000,- Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

PČR/Dagmar Sochorová