Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič hyundaie ztratil kontrolu nad řízením, vyjel na chodník. Těžce  zranil 48letého muže a najel prázdného kočárku

112
26. 08. 2024 | 16:26

Včera krátce po 15. hodině projížděl 67letý řidič osobního vozidla tovární značky Hyundai z lokality Cimbál k Riegrovu náměstí v Semilech, když na přímém úseku silnice v mírném klesání náhle vyjel vpravo na chodník, po kterém právě procházela skupinka lidí.

pčrNew
ilustrační foto

Jeho vozidlo nejprve nabouralo do přenosné dopravní značky a potom srazilo 48letého chodce, který utrpěl řadu zlomenin včetně dalších poranění, se kterými ho zdravotnická záchranná služba letecky transportovala na traumatologické oddělení Krajské nemocnice v Liberci. Lékaři označili jeho zranění za těžká.

Chybělo málo a další obětí nehody mohla být 4letá dcerka těžce zraněného muže. Hyundai na chodníku najel i do jejího sportovního kočárku golfu a poškodil ho. V inkriminovanou dobu byl naštěstí  prázdný, protože z něj dívenka před kolizí  slezla a šla se svými rodiči pěšky. Ti se právě se svou  rodinou a přáteli vraceli domů z nedělní bohoslužby.

V této souvislosti již dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, které si vzhledem k závažnosti následků převezme  služba kriminální policie a vyšetřování. Řidič pod vlivem drog ani alkoholu nebyl. Na základě zajištěných důkazů ho důvodně  podezříváme z toho, že se při jízdě plně nevěnoval řízení.

PČR/Ivana Baláková