Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič multikáry měl v sobě už v poledne dvě promile, prozradila ho nerozsvícená světla

112
02. 08. 2019 | 17:32

V úterý prováděli policisté z obvodního oddělení Frýdlant dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu. V obci Pertoltice si hlídka krátce před půl jednou hodinou odpoledne povšimla jedoucího vozidla Multicar, kdy řidič na sebe upozornil nerozsvícenými potkávacími světly.

alkoholAuto
ilustrační foto

Hlídka se rozhodla vozidlo zastavit a zkontrolovat. Řidič na výzvu k zastavení vozidla, kterou mu policisté dávali pomocí světelného zařízení doplněného nápisem STOP POLICIE, zareagoval a podrobil se kontrole.

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu vozidla. Již během kontroly policisté cítili z kabiny vozu alkoholový odér. Řidiče podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, která jejich domněnku jen potvrdila. Naměřená hodnota činila dvě promile alkoholu.  Muž se policistům doznal, že než usedl za volant, dal si pivko i nějakého panáka. Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Řidič si zajistil řádně vozidlo a následoval policisty na policejní služebnu.

Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky", za což mu nyní hrozí až roční vězení.

Dvě promile za volantem podruhé

V uplynulých dnech policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 51letému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil minulý týden ve středu. Tehdy ho policejní hlídka kontrolovala v Jablonci nad Nisou v ulici Novoveská při řízení vozidla Opel Corsa. Policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,12 promile. Podezřelému tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

pčr