Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič nákladního vozu nerespektoval dopravní značku a vjel pod viadukt tak, že naložený kontejner pohnul kolejemi 

24. 10. 2019 | 5:35

Včera dopoledne v půl deváté se stala dopravní nehoda v Josefově Dole. Řidič s nákladním vozidlem Mercedes a návěsem jel ve směru od Smržovky do centrum obce, kde nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu vozidel, jejich výška přesahuje vyznačenou mez. V tomto případě se jednalo o výšku 3,8 m.

Při průjezdu pod železničním viaduktem zachytil naloženým kontejnerem o spodní část viaduktu, který se posunul. Při tom byla poškozena ložiska, úložné prahy a geometrie tratě.

Dle vyjádření řidiče nákladního vozidla k poškození kontejneru nedošlo. I tak se předběžná výše způsobené škody vyšplhala na částku 300.000,- Kč.

Alkohol policisté u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. V době události byla železniční trat mimo provoz a probíhala na ní výluka.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidiči nákladního vozidla uložili blokovou pokutu.

PČR/Dagmar Sochorová