Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič osobního auta zemřel dnes ráno na Liberecku po střetu s protijedoucím vozidlem údržby

112
01. 06. 2023 | 9:31

Na Liberecku u Jablonného v Podještědí zemřel dnes ráno řidič osobního auta po střetu s protijedoucím vozidlem údržby. Jeho posádka utrpěla lehká zranění. Tragická nehoda se stala kolem 7:45 na silnici II. třídy 270. ČTK to řekli regionální mluvčí policie a záchranné služby. Silnice je v místě nehody u vsi Postřelná neprůjezdná, policie podle údajů na webu očekává, že uzavírka potrvá až do odpoledne.

nehoda čl 351191508 1017952365836277 1710159795950557708 n
Foto: Facebook/Doprava v Česku

Řidič středního věku jel v osobním voze sám od Jablonného v Podještědí na Mimoň. "Z neznámých důvodů u Postřelné vyjel do protisměru a narazil do nákladního vozu, které v té době jelo v protisměru rychlostí pět kilometrů v hodině. Šlo o vozidlo údržby, které provádělo sečení trávy," řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Osobní auto se podle ní dostalo pod hydraulické rameno vozidla údržby a navíc začalo hořet. Okolnosti nehody policie nadále šetří.

Řidič osobního auta zemřel na místě nehody, posádka vozidla údržby utrpěla lehké zranění. "Dvě osoby jsme převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice v České Lípě," dodal krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

čtk