Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič v Hodkovicích zíral do navigace, pobořil značky a prorazil si vanu. Způsobil paseku za 85 tisíc

112
22. 07. 2020 | 19:19

V pondělí večer v půl desáté se stala dopravní nehoda na silnici číslo 35 v Hodkovicích nad Mohelkou ve směru od Turnova do Liberce. Řidič s vozidlem značky Škoda jel ve směru od Turnova a na sjezdu do Hodkovic nad Mohelkou se koukal do navigace, plně se tedy nevěnoval řízení a narazil nejprve do betonového obrubníku a poté do dvou dopravních značek.

navigace
ilustrační foto

Při této havárii ještě došlo k proražení olejové vany u vozidla a následnému úniku provozní kapaliny. Celková výše způsobené škody tak činí částku 85.000,- Kč. Alkohol policisté u řidiče vozidla vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci věc vyřešili na místě a řidiči havarovaného vozidla udělili blokovou pokutu.

pčr