Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidičák neměl, zato si v autě vezl pervitin. Testům na drogy se šofér  podrobit odmítl

112
01. 04. 2021 | 15:30

  Cvikovští policisté v minulém týdnu při kontrole dodržování vládních opatření k omezení volného pohybu mezi okresy zaregistrovali na Práchni u Kamenického Šenova za volantem osobního vozidla řidiče, o němž věděli, že momentálně nedisponuje platným řidičským průkazem. Při jeho následné kontrole ve vozidle zajistili sáček s krystalickou látkou, která nápadně připomínala pervitin.

policieILustrNoc
archivní ilustrační foto: FB PČR

To také záhy přístroj na detekování omamných a psychotropních látek potvrdil. Vzhledem k tomu, že ho bylo 5,18 gramu, bude se v této souvislosti zodpovídat z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což ho soud může poslat na dva roky do vězení.

Trestní stíhání 38letého  muže zahájíme potom, co obdržíme výsledky laboratorního rozboru zajištěné drogy.  O jeho potrestání za řízení vozidla bez platného řidičského oprávnění i za to, že se bez vysvětlení odmítnul podrobit testu na drogy, rozhodne správní řízení.

PČR/Ivana Baláková