Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidiče, který po nehodě na silnici do Chrastavy telefonoval, smetlo další auto, které nestačilo dobrzdit

112
29. 09. 2019 | 12:15

Ve čtvrtek kolem 20:20 projížděla 25letá řidička za volantem osobního vozidla značky BMW od Liberce do Děčína po rychlostní silnici I/35 a přitom nezvládla přejíždění  z levého do pravého pruhu, při kterém se bokem střetla s tahačem jízdní soupravy.

nehoda chrastava
Foto: PČR

BMW se po nárazu roztočilo, nabouralo do svodidel a nakonec zůstalo stát napříč komunikací před kamionem. Jen díky tomu, že 23letý šofér kamionu pohotově sešlápl brzdy, nedošlo k fatálnímu následku a oba účastníci z nehody vyvázli bez zranění.

Tím ale řetězec událostí bohužel neskončil. K místu nehody zhruba o 10 minut později přijel ve směru od Liberce 33letý řidič ve vozidle Audi, který nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, nestačil své auto dobrzdit a naboural do BMW. Přitom utrpěl těžké zranění 23letý řidič kamionu, účastník první nehody, který měl podle svědeckých výpovědí stát na rychlostní komunikaci a telefonovat. Druhá účastnice původní nehody, řidička BMW, narozdíl od něj čekala na příjezd policie v bezpečí za svodidly.

Tato nehoda, jejíž detaily stále ještě zjišťujeme, by měla být ponaučením pro všechny účastníky dopravních nehod, které důrazně upozorňujeme na to, že zejména na rychlostních komunikacích a dálnicích , ale i na ostatních silnicích, musejí po nezbytných opatřeních komunikaci rychle opustit a čekat na záchranné složky v bezpečném prostoru za svodidly.

PČR/Ivana Baláková