Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidička při couvání v parkhausu srazila chodkyni, policie pátrá po muži, který vše viděl a u kolize pomohl

112
11. 12. 2019 | 10:13

V pondělí 11. listopadu v 16:23 hodin zajížděla na parkovací místo v OC Fórum v Liberci v ul. Blažkova žena se Škodou Octavií. Zřejmě ale neodhadla dostatečný prostor pro zajetí na vyznačené parkovací místo a byla nucena s vozidlem couvnout.

parkováníIlustrak
ilustrační foto

Při úkonu couvání však ohrozila chodkyni, která přecházela přes průjezdovou komunikaci kolem parkovacích míst ve směru od OC Fórum k přejezdu v ulici Blažkova. Došlo ke střetu osobního vozu Škoda Octavia s chodkyní, která utrpěla lehká zranění, s nimiž byla následně převezena do nemocničního zařízení k ošetření.

Na místě zasahoval jeden z řidičů, který troubením řidičku Octavie upozornil na sražení chodkyně a posléze i pomohl sražené ženě. Ještě před příjezdem policistů na místo dopravní nehody však z místa odjel.

V této souvislosti žádáme nejen případné svědky této dopravní nehody, ale především onoho řidiče s blíže neustanoveným vozidlem, který poskytl sražené ženě pomoc, aby se policistům ozvali na linku 158, na telefonním čísle 974 466 256 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu v Liberci.
Veškeré informace od svědků dopravní nehody mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění příčin a okolností nehodového děje.

PČR/Vojtěch Robovský