Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidička se za jízdy otočila na své malé dcerky a havarovala. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění

112
12. 08. 2020 | 18:05

V pondělí odpoledne kolem 16.45 projížděla řidička osobního vozidla značky Fiat po Purkyňově ulici v České Lípě směrem k sídlišti Špičák, když se při jízdě otočila na své dvě malé dcerky na zadních sedačkách. V tu chvíli ovšem ztratila kontrolu nad řízením a najela do obrubníku. Vozidlo se následně roztočilo a ještě nabouralo do kovového zábradlí. Přivolaní zdravotníci  obě děti prohlédli a zjistili, že jsou  naštěstí v pořádku. 

NEHODA ČL
Foto: PČR

Událost je varováním pro ostatní rodiče, kteří vozí v autě děti. Během jízdy by se na ně rozhodně neměli otáčet. Pokud na zadních sedačkách pláčí nebo zlobí, je nutné, aby i přesto zachovali klid, věnovali se řízení a snažili se zastavit na vhodném místě, kde je možné situaci začít řešit. Tím, že řidič  přesune svou pozornost během jízdy na cokoliv jiného, vystavuje celou posádku vozidla nebezpečí nehody, která může skončit i fatálně.

Rodiče by si naši radu měli  vzít k srdci a řídit se jí.

PČR/Ivana Baláková