Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidička v Líšném nedala přednost motocyklistovi a vjela mu bezprostředně do jízdní dráhy

112
19. 05. 2020 | 18:43

V sobotu 16. května odpoledne krátce po sedmnácté hodině se stala dopravní nehoda v Líšném na Železnobrodsku. Řidička s vozidlem Fiat Stilo vyjížděla s vedlejší komunikace na hlavní silnici první třídy číslo deset a odbočovala vlevo směrem do Železného Brodu. Při tomto ovšem přehlédla řidiče s motocyklem Yamaha jedoucího od Železného Brodu do Malé Skály a najela mu bezprostředně do jízdní dráhy.

motocykl
Ilustrační foto

Motocyklista se snažil ještě střetu zabránit a vyhnout se vlevo, což se mu už nepodařilo a i s motocyklem přelétl přes kapotu vozidla a dopadl na vozovku. Motocyklista při tomto střetu utrpěl zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření.

Alkohol policisté u něj i řidičky vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Předběžná výše způsobené škody činí částku 100.000,- Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

PČR/Dagmar Sochorová