Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidičky na stejném místě Jablonce ignorovaly koloběžku i motorku. Obě slabší vozidla jela po hlavní

112
24. 06. 2020 | 13:27

Včera se během dne staly v prostoru křižovatky ulic Smetanova a Jungmannova v Jablonci nad Nisou dvě dopravní nehody. K první z nich došlo dopoledne v půl dvanácté. Řidička s vozidlem Peugeot 206 jela k této křižovatce vedlejší ulicí Jungmannova, přičemž nedala přednost řidičce, která jela po hlavní ulici Smetanova na elektro-koloběžce.

DNkoloběžka
Foto: PČR

Po následném střetu upadla řidička koloběžky na vozovku a utrpěla zranění, se kterým byla převezena do jablonecké nemocnice. Charakter a doba léčení jejího zranění je předmětem probíhajícího šetření. Předběžná výše způsobené škody činí částku 7.000,- Kč.

Druhá podobná nehoda se v uvedené křižovatce stala večer ve dvacet hodin. Řidička s vozidlem Škoda Octavia také jela po vedlejší ulici Jungmannová a také nedala přednost. Tentokrát řidiči s motocyklem, který jel po hlavní ulici Smetanova z levé strany. Motocyklista narazil do boku vozu a i s motocyklem následně upadl na vozovku. Motocyklista při této nehodě utrpěl předběžně lehké zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Předběžná výše způsobené škody činí částku 35 000,- Kč.

Dechové zkoušky u všech řidičů v obou dopravních nehodách měly negativní výsledky. Obě dopravní nehody i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

PČR/Dagmar Sochorová