Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rodinný dům v Kacanovech zachvátily plameny, jedna osoba se nadýchala kouře, škoda je dva miliony

112
12. 08. 2019 | 20:25

K požáru rodinného domu v Kacanovech v Českém ráji vyjížděli dnes odpoledne hasiči. Všichni obyvatelé domu před požárem včas utekli, jeden z nich se ale nadýchal kouře. Zdravotníci jej ošetřili na místě. ČTK o tom informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Lucie Hložková.

POŽÁR KACANOVY 1
Foto: HZS LK

Požár na domě napáchal škody za dva miliony korun, majetek ve zhruba stejné hodnotě se podařilo uchránit. Příčiny požáru hasiči zjišťují.

Na operační středisko hasičů byl požár domu v Kacanovech nahlášen krátce před 15:00. "Po příjezdu na místo velitel zásahu okamžitě požádal o posily," doplnila Hložková. Na místě podle ní nakonec zasahovalo devět jednotek hasičů.

"Požár začal v prvním patře v kuchyni a rychle se rozšířil přes druhé patro až pod střechu, která byla v rekonstrukci. Střešní prostor byl velmi těžko přístupný. Aby bylo možné zahájit hasební práce, museli se hasiči prostorem prořezávat," dodala mluvčí hasičů. Vzhledem k rozsahu události museli hasiči zřídit kyvadlovou dopravu vody. Zcela uhasit se oheň podařilo až po třech hodinách.

Požár Kacanovy

čtk