Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Se dvěma zákazy řízení převážel muž drogy, v péči policie skončil on i jeho spolujezdkyně

112
22. 08. 2019 | 19:35

Policisté včera kontrolovali řidiče se dvěma zákazy řízení, který měl u sebe omamné a psychotropní látky. Ty měla u sebe i jeho spolujezdkyně. 

drogyNew
ilustrační foto

Krátce po jedenácté hodině policisté z Oddělení hlídkové služby v Jablonci nad Nisou v ulici Švédská kontrolovali řidiče s vozidlem BMW 318. Provedenou kontrolou zjistili, že tento 31letý muž má v současné době Okresním soudem v Jablonci nad Nisou vysloveny dva zákazy řízení motorových vozidel.

Následně ovšem zjistili, že má u sebe také několik sáčků s omamnými a psychotropními látkami. Ty měla také u sebe i jeho o rok mladší spolujezdkyně. Policejní hlídka oba na místě zadržela a převezla k dalším úkonům na Obvodní oddělení v Jablonci nad Nisou. Samozřejmě o celé události také byli vyrozuměni kriminalisté z jabloneckého Oddělení obecné kriminality.

Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou 31letému muži již včera ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za jehož spáchání mu již nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Kriminalisté, kteří nyní veškeré okolnosti související s nalezenými látkami šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

V dané věci budou v následujícím období zpracovány znalecké posudky týkající se zajištěných látek. Podezřelý i jeho spolujezdkyně z vozidla byli ještě včera v odpoledních hodinách po provedených úkonech propuštěni ze zadržení na svobodu.

PČR/Dagmar Sochorová