Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Seniorka vstoupila do vozovky mimo přechod pro chodce přímo pod kola auta, se zraněním skončila v nemocnici

112
19. 09. 2022 | 15:27

Minulý týden v pátek 16. září dopoledne chvilku před jedenáctou hodinou se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici 5. května. Řidič s vozidlem Fiat Stilo jel ve směru od Liberce do Tanvaldu, kde při vyjíždění z kruhového objezdu mu z pravé strany silnice mimo vyznačený přechod pro chodce bezprostředně do jízdní dráhy vstoupila 68letá chodkyně.

Při následném střetu s vozidlem utrpěla chodkyně zranění, se kterým byla převezena posádkou zdravotnické záchranné služby do jablonecké nemocnice. Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u řidiče i chodkyně policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Předběžná výše způsobené škody činí částku 50.000,- Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

PČR/Dagmar Sochorová