Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silně opilý cizinec havaroval v Chrastavě na přechodu pro chodce a od nehody ujel

112
29. 08. 2019 | 5:56

V neděli 25. srpna se krátce před 17. hodinou vydal na silnici 32letý cizinec. Za volantem svého vozu si to namířil do centra Chrastavy. S hladinou alkoholu v krvi, hraničící s těžkou otravou, to nemohlo dopadnout jinak, než dopravní nehodou. Naštěstí při ní nebyl nikdo zraněn a došlo „jen“ k poškození zábradlí u jednoho z přechodů pro chodce. Netřeba domýšlet, jaké by mužovo jednání mohlo mít následky, kdyby se v prostoru přechodu pro chodce někdo nacházel.

přechod crossing-801713 960 720
Ilustrační foto

Cizinec na místě dopravní nehody nesetrval. Sešlápl plynový pedál a z místa ujel. Ránu po nárazu však zaslechli obyvatelé v okolí a o ujíždějícím viníkovy dopravní nehody a směru jeho jízdy okamžitě vyrozuměli policisty.

Ti 32letého cizince překvapili v místě bydliště, kam právě dojel.Okamžitě tak přišla na řadu orientační dechová zkouška, která opakovaně vykazovala pozitivní hodnoty. Nejvyšší z naměřených hodnot pak atakovala 3,9 promile. Nezodpovědného řidiče policisté zadrželi, stejně tak i jeho řidičský průkaz a eskortovali jej do policejní cely.

Následujícího dne mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Škoda na majetku, kterou způsobil, poškození vyčíslili na částku přesahující 20tisíc korun.

PČR/Vojtěch Robovský