Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silnice 9 u autodromu v Sosnové bude ve čtvrtek ráno zavřená kvůli vyšetřování prosincové nehody

112
12. 01. 2022 | 11:24

Silnice I/9 u autodromu v Sosnové na Českolipsku bude ve čtvrtek ráno skoro hodinu uzavřená. Důvodem je vyšetřovací pokus v souvislosti s prosincovou smrtelnou nehodou, kdy se střetl sypač s osobním vozem. Na webu policie o tom dnes informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

SosnovaDNpluh
Foto: PČR

Tragická nehoda se stala 6. prosince kolem 6:00. Sypač a Nissan Micra se střetly na křižovatce silnic I/9 a místní komunikace 913. "Střet nepřežil řidič nissanu. Příčinu a okolnosti této tragické nehody stále zjišťujeme a zítra (ve čtvrtek) budeme například zkoumat, jaké měli oba řidiči výhledové podmínky," uvedla Baláková.

Křižovatka v Sosnové bude neprůjezdná ve čtvrtek zhruba mezi 5:45 a 6:30. Objízdné trasy pro motoristy jedoucí po silnici 9 povedou přes Českou Lípu. Ve směru od Nového Boru to bude přes ulice Vrchlického a 5. května. Řidiči osobních aut mohou pak projet obcí Sosnová po staré silnici na Ramš, nákladní musí jet z ulice 5. května do ulice U Obecního lesa a dál přes most směřující na Zahrádky. "Ve směru od Prahy bude uzavřen sjezd silnice I/9 u benzinové čerpací stanice Zaris Sosnová. Odtud lze pokračovat rovně do ulice U Obecního lesa, kde za mostem mohou osobní i nákladní vozidla sjet a projet po staré silnici do ulice 5. května až k ulici Svárovská," dodala Baláková. Na silnici 9 se dostanou motoristé po ulici Karla Poláčka, řidiči osobních vozů mohou ještě zvolit variantu přes Dubici do centra České Lípy.

čtk