Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silnici u Jablonného uzavřel čelní střet osobáku s kamionem, jeden člověk byl těžce zraněn

112
23. 06. 2021 | 20:46

Vážná nehoda uzavřela dnes večer silnici I/13 u Jablonného v Podještědí na Liberecku. Čelně se tam střetlo osobní auto s kamionem. Při nehodě utrpěl vážné zranění dvacetiletý řidič osobního vozu, řekla ČTK regionální mluvčí policie Ivana Baláková.

hasJablon1
Osobu z havarovaného osobního vozidla hasiči vyprostili pomocí hydraulického rozpěrného válce a střihače pedálů. Foto: Twitter HZS LK

Silnice podle mluvčí zůstane uzavřená minimálně do 22:30. "Doporučujeme jako objízdnou trasu z Jablonného do Cvikova přes Mařenice a Heřmanice," dodala.

Nehoda se stala kolem 19:15 v jedné zatáčce před Jablonným. Osobní vůz jel směrem od Cvikova, nákladní s přívěsem v opačném směru. "Řidič osobního vozu musel být vyprošťován," dodala Baláková.

Zranění dvacetiletého řidiče je velmi vážné, napojený musel být na umělou plicní ventilaci. "Letecky jsme pacienta transportovali na traumacentrum do Liberce," řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

čtk