Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Starší muž, který se pokusil násilím omezit na osobní svobodě mladou ženu v Mimoni, spáchal sebevraždu

112
18. 01. 2020 | 16:03

Českolipští kriminalisté intenzívně prošetřovali událost, ke které došlo v pondělí 6. ledna, krátce po půl deváté v Mimoni. Nedaleko sportovního areálu v ulici Letná v Mimoni se pokusil mladou ženu násilím omezit na osobní svobodě starší muž.

policie Ilustr7
Ilustrační foto

Podle dostupných informací měl vystoupit z vozidla tmavě šedé barvy, s registrační poznávací značkou s písmenem „L“. Velmi pravděpodobně se mělo jednat o osobní automobil značky Chrysler, rodinného typu, s bočními posuvnými dveřmi.

Bezprostředně poté, co se 19letá mladá žena svým aktivním přístupem muže zbavila, z místa odešla a o případu okamžitě informovala policisty na tísňové lince. Ani přes takřka okamžitý příjezd policistů na místo se vozidlo ani muže nepodařilo vypátrat.

Podle zjištěných informací se mělo jednat o muže ve věku kolem 50 let, hubené postavy, výšky 180cm. Muž měl šedivé vousy v délce asi jednoho centimetru, krátké černo-hnědé vlasy a měl čiré brýle s obdélníkovými skly.

Na sobě měl černou, zřejmě koženou bundu se zipem, modré zašpiněné kalhoty kratší délky (nad kotníky), černé pracovní boty. Na hlavě měl černou kšiltovku.

Uvedené vozidlo bylo spatřeno, jak se pohybuje frekventovanými místy komunikací Březinova, Žitavská a Komenského, nedaleko školských zařízení situovaných v dané lokalitě až k místu sportovního areálu.

Kriminalisté získali od občanů několik důležitých poznatků k vozidle Chrysler, které podezřelý v inkriminovanou dobu užíval, a které ho s místem činu spojovalo. Po prověření tohoto Chryslera  v evidencích vozidel policisté zjistili potřebné údaje k jeho totožnosti.

Jedná se o 56letého muže z Vysočiny. Teprve po nashromáždění potřebných podkladů mohli přistoupit k nejdůležitějšímu úkonu trestního řízení v této kauze, a to k fotorekognici za účasti soudkyně, která proběhla včera. Při ní žena tohoto podezřelého označila za muže, který se ji snažil zavléct do svého vozidla. Svůj čin nedokonal jen proto, že se mu velmi aktivně bránila a díky tomu se jí podařilo pachateli utéct. Hned potom zavolala na naši tísňovou linku 158.

Po podezřelém, jehož totožnost jsme znali už druhý den po spáchání činu, pátrali policisté napříč celou republikou. Muž se ale zdržoval mimo své bydliště na neznámém místě a v tomto týdnu spáchal sebevraždu.

Jeho tělo bez známek života objevili naši kolegové v kraji Vysočina v jeho vozidle zaparkovaném v lesním prostoru. Vzhledem k tomu, že pachatel zemřel, případ odložíme.

Mluvčí PČR