Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Téměř třicet rekreačních chat zkontrolovali dnes policisté v Bedřichově

112
14. 01. 2020 | 16:28

Dnes dopoledne policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje kontrolovali rekreační objekty v oblasti Bedřichova. Akce proběhla v rámci celorepublikového projektu "Zabezpečte se!". 

policie chata 6
Foto: PČR

Během celé akce zkontrolovali bezmála třicet rekreačních chat a chalup. Pozitivním zjištěním zcela jistě bylo to, že žádný z kontrolovaných objektů nebyl nijak narušen. U některých obydlí se také hlídky setkaly i s jejich přítomnými majiteli, se kterými pak hovořily o důležitosti vhodného zabezpečení takových rekreačních objektu a informovaly je o probíhajícím projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům.“ 

Policisté navíc majitelům zkontrolovaných objektů nechávali zpravidla u vchodových dveří kontrolní lístek s informacemi o provedené kontrole.Foto: PČRPolicejní hlídky se snaží i v rámci běžného výkonu služby během zimního období kontrolovat v horských oblastech především rekreační chaty, které jsou obtížně s ohledem na množství sněhu obtížně přístupné a někteří jejich majitelé nemají ani možnost se k nim dostat.

Policisté v takovém nepřístupném terénu k pohybu využívají čtyřkolky upravené se speciálními pásovými koly, které jim kontroly ve sněhem zaváté krajině usnadňují.

Vzhledem k tomu, že v horských oblastech Jablonecka se nachází sněhová pokrývka, budou policisté v kontrolách rekreačních objektů pokračovat i v následujícím období.

PČR/Dagmar Sochorová