Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tříletý chlapec v Jablonci odešel z domova sám jen v ponožkách. Hlídal ho muž, který po noční službě usnul

112
04. 05. 2021 | 10:28

Asi tříleté bosé dítě bez rodičů chodilo kolem poledne Raisovou ulicí. Na nezvyklou situaci upozornili dispečink městské policie kolemjdoucí. Ten na místo okamžitě vyslal hlídku. 

Strážníci opravdu našli v Raisově ulici zhruba tříleté dítě. Ačkoliv bylo chladno, bylo málo oblečené a nemělo boty, chodilo jen v ponožkách.  Neumělo říct své jméno a adresu, kde s rodiči bydlí. Nepoznali je ani lidé v ulici. „Hlídka proto doprovodila sociální pracovnici s dítětem na nemocniční pediatrii. Tam chlapec prošel vyšetřením a byl dočasně hospitalizovaný,“ popisuje událost Miloslav Lejsek z MP Jablonec nad Nisou.

Po třech hodinách se na tísňovou linku městské policie přihlásila žena, která pohřešovala syna. „Byla prý v zaměstnání a dítě měl hlídat přítel. Ten však usnul po noční službě a chlapec v nestřežené chvíli odešel sám z bytu na ulici, kde ho našla hlídka městského policie,“ dodává Lejsek.

JN/Jana Fričová