Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U Filipovky vlak narazil do spadlého stromu, jiné kmeny omezovaly provoz na Českolipsku

112
11. 06. 2019 | 8:39

Hasiči v Libereckém kraji v souvislosti s noční bouřkou likvidovali popadané stromy na více než 40 místech. Ve Frýdlantském výběžku na Liberecku do jednoho narazil vlak, nikomu se nic nestalo. ČTK to dnes řekla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

vlakSrazka
ilustrační foto

"Vlak do stromu narazil ve 4:30 ve Višňové, v osadě Filipovka. Bylo to bez zranění," řekla mluvčí. Popadané stromy omezily provoz i na dalších železničních tratích. Vlaky ráno nejezdily mezi Jestřebí a Doksy, Českou Lípou a Stružnicí či mezi Jedlovou a Svorem na Českolipsku.

Bouřka zasáhla Liberecký kraj jen z části. "Na Jablonecku, Semilsku i v okolí Turnova jsme neměli žádné výjezdy," uvedla Štrauchová. Naopak hasiči se takřka nezastavili ve Frýdlantském výběžku, v Hrádku nad Nisou a okolí či části Českolipska. Několik stromů spadlo i na zaparkovaná auta. Jeden takový výjezd měli hasiči ve Višňové a další v nedalekých Černousích ve Frýdlantském výběžku. Popadané stromy odstraňovali hasiči i ze silnic, několik jich spadlo například na silnici první třídy 9 na Českolipsku.

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu v noci v kraji nejvydatněji pršelo ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku, za bouřky kolem 1:00 tam napršelo přes 20 litrů na metr čtvrteční.

čtk