Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U Jablonce se srazila dvě auta, jeden člověk zemřel. Další tři lidé jsou zranění, mezi zraněnými je i dítě

112
05. 04. 2021 | 21:13

AKTUALIZOVÁNO: Na cestě z Dolní Černé Studnice směrem na Jablonec nad Nisou se dnes večer srazilo osobní auto s dodávkou. Jeden člověk i přes snahu záchranářů svým zraněním podlehl. Další tři lidé jsou zraněni, mezi nimi také dítě. ČTK to řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský a mluvčí krajských záchranářů Michael Georgiev.

nehoda marš2 EyPBCadWEAILOjG
Foto: Twitter/HZS LK

"Po několika desítkách minut resuscitace lékař konstatoval smrt u jedné osoby," uvedl Georgiev s tím, že se jednalo o pasažéra osobního auta. Další člověk utrpěl těžké poranění a byl převezen do liberecké nemocnice. Dítě utrpělo středně těžká zranění, záchranáři jej převezli do fakultní nemocnice v Hradci Králové na dětské traumacentrum. Čtvrtá osoba se při nehodě rovněž středně těžce zranila a byla převezena do jablonecké nemocnice na chirurgickou ambulanci.

"Řidič vozidla BMW pravděpodobně dostal smyk na vozovce, přičemž se čelně střetl s dodávkou," upřesnil mluvčí. Okolnosti a příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování. Komunikace je nyní neprůjezdná, policie na místě řídí dopravu. Silnice bude opět otevřena zhruba ve 23:00.Foto: Twitter/HZS LKNa místo letěl také vrtulník, hasiči dvě osoby museli vyprostit. "Na místě zůstává jednotka dobrovolných hasičů z Maršovic," informovala ČTK dispečerka Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

čtk