Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U Jablonexu srazilo auto chodkyni, která přecházela rušnou vozovku 50 metrů od přechodu

112
27. 04. 2021 | 17:17

Dnes odpoledne krátce před čtrnáctou hodinou se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici Palackého v místech před budovou Jablonexu. Dospělá chodkyně v tomto místě od přechodu pro chodce vzdáleném přibližně 50 metrů přecházela vozovku ve směru od přehrady. V té chvíli v přímém směru jízdy do centra města stála před světelnou křižovatkou kolona vozidel, mezi kterými žena prošla.

policie6enaTOpMad
ilustrační foto Mad

Ovšem v druhém (odbočovacím) jízdním pruhu vedoucím stejným směrem vkročila bezprostředně do jízdní dráhy řidiči s vozidlem Ford Fiesta, který nemohl na situaci již nijak reagovat a chodkyni srazil. Žena byla z místa události převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice.

Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol policisté u řidiče i chodkyně vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

PČR/Dagmar Sochorová