Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U Kunratic u Cvikova při čelním střetu dvou aut zemřela spolujezdkyně, oba řidiči jsou zranění

112
09. 08. 2020 | 6:11

AKTUALIZOVÁNO: Na Českolipsku při čelním střetu dvou aut v sobotu odpoledne zemřela spolujezdkyně. Středně těžké zranění utrpěli řidič a řidička obou osobních aut. ČTK to řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Nehoda se stala na silnici 13 u Kunratic u Cvikova na Českolipsku, silnice první třídy byla neprůjezdná skoro pět hodin. Provoz se podařilo zcela obnovit kolem 20:00, dodala mluvčí.

Podle prvních informací se čelně střetla kolem 15:20 dvě vozidla. "Nehoda se stala v mírné levotočivé zatáčce v mírném klesání. Okolnosti a příčina se stále šetří," uvedla Šrýtrová.

Spolujezdkyně zemřela na místě nehody. "Po několika desítkách minut resuscitace lékař na místě konstatoval smrt," uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Další dva lidé utrpěli podle něj středně těžké zranění. "Jeden byl letecky transportován na traumacentrum do Liberce a druhý po zemi také na traumacentrum do Liberce," dodal Georgiev.

čtk

Foto: Twitter HZS LK

Hasiči prováděli předlékařskou pomoc, stabilizaci vozidla, protipožární opatření a zasypání vyteklých provozních kapalin. Na místě zasahuje HZS LK stanice Jablonné v Podještědí a JSDHO Cvikov.

twitter HZS LK