Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U Rychnova na Jablonecku osobní vlak srazil a zabil chodce, na části trasy jezdily autobusy

112
02. 11. 2019 | 18:13

Nedaleko Rychnova u Jablonce nad Nisou odpoledne srazil vlak chodce v kolejišti. Chodec svým zraněním na místě podlehl. Kvůli vyšetřování neštěstí nejezdily na hlavní trati z Liberce na Hradec Králové dvě hodiny vlaky.

vlakFrydlIrma4
ilustrační foto Artur Irma

Mezi Hodkovicemi nad Mohelkou a Libercem je nahradily autobusy. Provoz byl obnoven v 17:10, řekl ČTK mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda se stala v 15:08 u Rychnova u Jablonce nad Nisou. "Došlo ke střetu osobního vlaku, který jel ze Staré Paky do Liberce, s osobou. Ta byla na místě usmrcena. Stalo se to nedaleko železničního přejezdu," doplnil Drápal.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michaela Georgieva utrpěl chodec zranění neslučitelná se životem a záchranáři mu už nemohli pomoci.