Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Brenné u Zákup shořel dnes ráno roubený dům, škoda je za 17 milionů korun

112
08. 12. 2021 | 15:19

AKTUALIZOVÁNO: Hasiči v Libereckém kraj v noci na dnešek vyjížděli během osmi hodin ke čtyřem požárům. U největšího požáru zasahovali časně ráno v Brenné u Zákup na Českolipsku, kde hořel roubený dům. Mnoho z něj zachránit nemohli. Škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 17 milionů korun, uchráněné hodnoty zhruba na milion, řekl ČTK mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje David Kořínek.

Požár v Brenné byl podle Kořínka na operační středisko hasičů nahlášen dnes před 03:00. "Při příjezdu první jednotky na místo události byl již celý objekt zasažen požárem v plném rozsahu. K hašení byly nasazeny tři vodní proudy a hasiči současně vyvezli z garáže zaparkované automobily a další majetek," popsal zásah mluvčí. Po 07:00 byl oheň uhašen a dohled na místem převzala místní jednotka. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé policie i hasičů.

Téměř současně byl podle Kořínka na operační středisko nahlášen požár přístavku domu ve Volfarticích na Českolipsku. Na místo vyjely čtyři jednotky, požár se podařilo uhasit během hodiny, škody odhadli hasiči na 20.000 korun. "Naši zdravotníci tam ošetřili zraněnou ženu, úraz ale nesouvisel s požárem," doplnil mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Michael Georgiev.

K požáru jiné roubenky vyjížděli už v úterý kolem 22:00 také hasiči do Libuně na Semilsku, škody ale nebyly tak velké. K dalšímu požáru jeli dnes po 06:00 hasiči ve Vratislavicích nad Nisou. "Požárem zasažená šatní skříň byla uhašena pomocí ručních hasících přístrojů před příjezdem jednotky. Hasiči provedli kontrolu a odvětrání bytu, poté místo události předali PČR. Jednu osobu nadýchanou zplodinami hoření odvezli záchranáři do nemocnice," dodal mluvčí hasičů.

Foto: twitter HZS LK čtk