Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V době nouzového stavu se 46letý muž vloupal do školy. Kvůli nouzovému stavu mu za to hrozí až 8 let

112
01. 04. 2020 | 13:23

V sobotu 28. března komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Liberci zahájil trestní stíhání 46letého muže jako obviněného ze spáchání zločinu krádež a přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil týž den ráno kolem půl páté hodiny. Tehdy byl totiž přistižen při vloupání do budovy Základní školy v Liberci Vratislavicích

škola ilustrační foto
ilustrační foto

Zde ho také zadržela hlídka libereckých městských strážníků v momentě, kdy vylézal z okna ven. Strážníci ihned na místo prostřednictvím Integrovaného operačního střediska přivolali policisty, kteří si zadrženého muže od nich převzali k dalším úkonům a umístili ho do policejní cely.

Provedeným šetřením policisté následně zjistili, že obviněný do budovy školy vnikl poté, co dlažební kostkou rozbil okno v přízemí. Následně prohledal třídu, do které vlezl a odcizil z ní věci v předběžné hodnotě 3.000,- Kč, např. batoh, tašku s mikinou a sportovní obuv. Dále ještě způsobil škodu na poškození, a to v předběžně za 10.000,- Kč.  Obviněný se ke svému jednání policistům doznal a ti ho po provedených úkonech propustili ze zadržení na svobodu. Vzhledem k tomu, že se uvedených trestných činů dopustil v době, kdy je na území České republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí mu za jejich spáchání trest odnětí svobody až na osm let.


PČR/Dagmar Sochorová