Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Doksech se při nehodě vážně zranilo pět osob. Auto narazilo do stromu, musel se zapojit i vrtulník

112
04. 04. 2021 | 19:46

AKTUALIZOVÁNO: Pět osob v neděli utrpělo zranění při dopravní nehodě v Doksech na Českolipsku. Auto tam krátce po sedmé hodině večer narazilo do stromu. Jednoho člověka transportoval vrtulník, další čtyři převezly pozemní posádky do nemocnic. ČTK to dnes řekl Michael Georgiev, mluvčí krajských záchranářů.

hasDoksyDN3
Twitter HZS LK: U nehody v ul. Mimoňská zasahovala i jednotka SDHO Doksy. Byla provedena protipožární opatření. Hasiči kromě vyprošťování dále asistovali zdravotníkům při ošetřování zraněných a při jejich transportu do vrtulníku a do sanitních vozů.

Na místě pomáhali také záchranáři z Ústeckého a Středočeského kraje. "Záchranná služba Ústeckého kraje nám na místo poskytla vrtulník, náš byl u jiného pacienta. Ti si převzali do péče pacienta se středně těžkým zraněním. Byl při vědomí a byl transportován do ústeckého traumacentra," doplnil Georgiev. Další dva pacienti utrpěli rovněž středně těžká zranění a byli převezeni do libereckého traumacentra. Dva lidé byli s lehkými poraněními převezeni do nemocnice v České Lípě, dodal mluvčí.

Foto: twitter HZS LK

Silnice je průjezdná, policie na místě vyšetřuje příčiny nehody. "Dechová zkouška u řidiče automobilu byla negativní," informoval dnes ČTK mluvčí policie Vojtěch Robovský. Na místě byli také hasiči, kteří k vyproštění cestujících použili hydraulické zařízení. Hasiči to uvedli na svém twitterovém účtě.

čtk

Foto: twitter HZS LK

V České Lípě vzplál rákos

O pár hodin dřive twitter HZS LK informoval, že jednotka st. HZS Česká Lípa a dobrovolní hasiči z České Lípy zasahují u požáru rákosu v ul. 5. května v České Lípě, který se rozšířil na pytle s odpadky v areálu sběrného dvora. Na místo vyjela mj. velkokapacitní cisterna HZS LK s označením CAS 30/9000. Zasaženo je cca 60 m2.

Foto: twitter HZS LK

K hašení byly nasazeny 2 vysokotlaké vodní proudy. Před pátou hodinou odpolední bylo místo předáno majiteli. Požár způsobil škodu na elektroinstalaci. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatele požáru HZS LK.

twitter HZS LK