Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V dubnu zemřel při dopravních nehodách v kraji jeden člověk, loni v tomto měsíci nikdo

112
03. 05. 2021 | 11:36

V dubnu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji jeden člověk, loni v tomto měsíci nikdo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly tři životy, stejně jako loni za leden až duben. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

nehoda marš EyPBCaeWEAcn7BQ
Foto: Twitter/HZS LK

Smrtelná byla letos v dubnu nehoda z Velikonočního pondělí. Po střetu s dodávkou zemřel večer 5. dubna řidič BMW, nehoda se stala na silnici z Dolní Černé Studnice směrem na Jablonec nad Nisou.

Celkem se v dubnu stalo v kraji 285 nehod, což je o 25 méně než loni. Při nehodách byli letos v dubnu tři lidé zraněni těžce, 62 lehce. Loni v dubnu utrpělo zranění 69 lidí, z toho tři těžké. Nejčastější příčinou letošních dubnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo úterý 27. dubna, celkem 18.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů v kraji stalo 1274 nehod, při nichž devět lidí utrpělo těžké a 216 lehké zranění. Za loňský leden až duben policisté evidují 1303 nehod, 13 těžce zraněných a 254 lehce.

čtk