Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Jablonci se při úniku plynu přiotrávili 4 lidé, z toho dvě děti. Všichni skončili v nemocnici

112
07. 02. 2020 | 18:03

V Jablonci nad Nisou se dnes odpoledne při úniku oxidu uhelnatého (CO) v jednom bytě domu ve Smetanově ulici přiotrávili čtyři lidé, z toho dvě děti. Záchranná služba všechny převezla k dalšímu ošetření do nemocnic. ČTK to řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

"Jednu dospělou a jednu nezletilou osobu jsme převezli do Jablonce a zbylé dva do Liberce na ARO, kde je hyperbarická komora, když by bylo potřeba," dodal Georgiev. Mluvčí policie Dagmar Sochorová ČTK řekla, že budou teprve zjišťovat, z jakého spotřebiče plyn unikal.

V Jablonci je to pro záchranáře letos už druhý takový zásah. V polovině ledna se přiotrávilo 11 lidí při úniku oxidu uhelnatého z plynového kotle v restauraci v Rýnovicích, osm z nich muselo být tehdy hospitalizováno.

čtk