Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V jablonecké nemocnici hořelo v provozní budově, škoda přesáhne milion korun

112
27. 03. 2024 | 15:31

AKTUALIZOVÁNO: V areálu nemocnice v Jablonci nad Nisou dnes dopoledne hořelo. Oheň vzplál ve třetím podlaží jedné z provozních budov, v níž je kuchyně. Z objektu zasaženého požárem bylo evakuováno 40 lidí, z nichž dva hasiči vyvedli za použití přístroje na dýchání. Nikdo z nich nebyl zraněn a ani se nenadýchal kouře, uvedla na webu jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

JNnemHas1
Foto z X/HZS LK

Okolnosti vzniku požáru podle ní policie zjišťuje, škoda podle předběžných odhadů přesáhne milion korun.

"Požár byl na operační středisko hlášen pár minut po 11:00, hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu," řekla ČTK zastupující mluvčí hasičů Libereckého kraje Petra Knížková. Důvodem nebyl podle ní rozsah požáru, ale skutečnost, že hořelo v areálu nemocnice, která patří do kritické infrastruktury. Oheň se hasičům podařilo rychle lokalizovat, chodu nemocnice, lůžkové části ani pacientů se podle Knížkové událost nedotkla. Kolem 12:15 se hasičům podařilo požár lokalizovat a pak pomocí přetlakové ventilace prostor odvětrali.

Foto z X/HZS LK

Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Michaela Georgieva vyšetřili záchranáři na místě dvě osoby. "Zřejmě se nadýchaly kouře, jejich stav ale nevyžadoval hospitalizaci," dodal.

Nemocnice Jablonec je městskou příspěvkovou organizací a s 382 lůžky je třetím největším zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji. Zaměstnává zhruba 920 lidí. "Pacienti i zaměstnanci se dnes většinou, pokud jde o jídlo, postarali sami buď v bufetu, nebo rozvážkou, čekáme, v jakém stavu bude kuchyně," řekl ČTK ředitel Vít Němeček. Pokud se ukáže, že jídlo, které dnes uvařili, bude možné ještě vydat, tak ho vydají, pokud ne, tak zajistí podle něj studené zvenčí. Aktuálně podle Němečka pracovníci zjišťují, v jakém stavu kuchyně je. "Naštěstí to ale není nic dramatického," dodal ředitel.

čtk