Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Košťálově někdo týrá domácí kočky, desetiměsíčnímu Blackovi vystřelil oko

112
02. 07. 2020 | 8:05

V průběhu minulého týdne jsme přijali dvě oznámení o tom, že v Košťálově někdo střílel po domácích kočkách. Jako první se na nás obrátila mladá místní žena s tím, že její třináctiletý kocour Kuba utrpěl 12. června střelné poranění na boku, které si vyžádalo intenzivní antibiotickou léčbu u veterinárního lékaře. Oznamovatelka se původně domnívala, že se jen popral s jinou kočkou, když mu ale po antibiotikách opadl otok, všimla si, že má v boku kulovitou ranku. Kocoura někdo postřelil zřejmě přímo na  její zahradě, protože se netoulá a drží se jen u domu.

kocour black
Desetiměsíční kocour Black, foto: PČR

Střelné poranění utrpěl i desetiměsíční kocour Black, který žije v domě jejího souseda. Ten rovněž podal na neznámého střelce trestní oznámení. V něm uvedl, že dne 23. června kolem 9. hodiny ráno svého kocoura vypustil z domu ven, a když ho před polednem volal domů, našel ho na dvorku s vystřeleným okem. Zvíře přitom trpělo velkými bolestmi a majitel ho musel odvézt na veterinární stanici, kde ho lékařka operovala a potom mu ještě nasadila další antibiotickou léčbu.  Kocour Black po útoku, foto: PČROběma případy se nyní zabývají kriminalisté semilského územního odboru, kteří v této souvislosti už zahájili úkony trestního řízení pro přečin týrání zvířat. Pachateli za něj hrozí pětiletý trest odnětí svobody. Pokud jste v Košťálově a jeho blízkém okolí viděli cokoliv podezřelého, co by nám nyní mohlo pomoci případ objasnit, ozvěte se  na linku 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu Policie ČR. Kocour Kuba, foto: PČRPČR/Ivana Baláková